Medvehagymás tojásos nokedli
2010 április 3. | Szerző: marmalade |
Itt a medvehagyma szezon!Még tavaly kaptam rá az ízére, csak sajnos mire belerázódtam a pesto és egyéb szószos, medvehagymás rizottós ételek gyártásába, már el is tűnt a piacról.
Most viszont az első csokrok megjelenése óta mindig van friss a hűtőben.
Az utolsó böjtös napokban remek tojásos nokedli készült belőle.
Medvehagymás tojásos nokedli
A nokedlihez elkevertem 2 tojást 1,5 deci vízzel, egy deci tejjel és fokozatosan hozzáöntöttem úgy 35 deka lisztet. Összekevertem és forró vízbe kisütöttem a galuskákat.
A medvehagymát megtisztítottam és apróra vágtam.
Kevés olajon megmelegítettem nokedlit, hozzádobtam a medvehagymát kissé átpirítottam, majd felöntöttem 3-4 tojás keverékével.
Hagyományosan balzsamecetes fejessaltávl tálaltam.
A medvehagymát megtisztítottam és apróra vágtam.
Kevés olajon megmelegítettem nokedlit, hozzádobtam a medvehagymát kissé átpirítottam, majd felöntöttem 3-4 tojás keverékével.
Hagyományosan balzsamecetes fejessaltávl tálaltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: