Egy tál india: Csicseriborsó, burgonya bádzsi

 Ismét fellángolt szerelmem az indiai konyha iránt, főleg most a böjti időszakban esik jól, megfűszerezi a húsnélküli életet!

(De mindenekelőtt elnézést kérek a februári commentelőktől, az utolsó bejegyzésem óta nem jártam az adminba és nem olvastam, mindenkinek válaszolok majd….!!!)

Szóval most egy indiai fogás volt nálunk a menü, aromás rizzsel (karamellizált hagyma, szegfűszeg, fahéj stb.), csicseriborsós, burgonyás bádzsi és körte csatni.

Ezek közül talán a bádzsi igényel némi magyaráztot. Lényegében szaft nélküli zöldségeket rejt, alapanyagait bátran lehet varriálni. Én most a klasszikus burgonya-karfiol-zöldborsót dolgoztam át burgonya-brokkoli-csicseriborsóra.De mehet bele padlizsán, hagyma, spenót, sütőtök, sárgarépa….

Csicseriborsó, burgonya bádzsi

Hozzávalók:

A burgonyát hámozd meg és vágd fel kockákra, a brokkolit folyó víz alatt tisztísd meg.

Forrósítsd fel a kókuszolaja egy serpenyőbe, párold meg rajta a felkarikázott hagymát. Add hozz a fűszereket és pirítsd meg. Ízesísd a

kókuszreszelékkel.

Szórd bele a burgonyakockkat és önsd fel vízzel. Fedd le és 15- percig párold a burgonya puhulásáig.

Ekkor tedd bele a rózsira szedet brokkolit, öntsd hozz a kókusztejet és párold újabb 10 percig

fedő alatt. Ízesítsd sóval és tedd bele a csiseriborsókat is. Vedd le a fedőt, és  hagyd, hogy a szaftos része elpárologjon. Amikor z

összes hozzvaló megpuhult tálalhatod.

Tovább a blogra »