Nyammm, túrófánk!
2010 január 28. | Szerző: marmalade |
Kifejezetten ilyen zimankós édesség. Gyerkőc beteg (szerencsére már gyógyul), én meg itthon vagyok vele.Ráérősen sütögetek, mint azokban az időkben, amikor még csak én vigyáztam rá és miénk volt az egész nap…
Imádom, hogy nem kell ennek a fánknak a tésztájával annyit babrálni, csak összekeverem, hűtő…és aztán a kanalazgatás; először az olajba, majd a szájba :-)) Rendkívül finom juhrszirppal és fahéjas porcukorral megszórva!
A recept Dolce Vita érdeme, könyvében ricottából készítette.

Hozzávalók:
- 25 dkg túró,
- 7 dkg liszt,
- 5 dkg cukor,
- 1 tojás + 1 ojs sárgája,
- 2 kiskanál sütőpor,
- reszelt narancshéj,
- néhány kocka étcsoki feldarabolva
Dolgozd össze a túrót a cukorral, liszttel, sütőporral. Add hozzá a tojásokat, és a falaprózott étcsokit. Pihentesd a masszát a hűtőben.
Melegítsd fel az olajat, majd kiskanál segítségével formázz belőle kicsi golyókat és kezd el az olajbn sütni.
Szűrőlapáttal vedd ki a megsült fánkokat, és papírszalvétára rakva itasd fel a róla a zsiradékot!
Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral, juharsziruppal!
(Az egészségtudatosság jegyében azért Ré hidegen sajtolt napraforgóolajat használtam a sütéshez. )
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

Nem akarom Dolce Vita érdemeit vitatni, még ha rendkívül “leleményesen” ricottát is használt a mi magyar tehéntúrónk helyett, de ez egy száz éves recept… 🙂
Jutka, ugyanezekkel az arányokkal?
Mert én is ismerek még vagy 3 túrófánk receptet, 3 különböző módon elkészítve. Azokhoz több liszt és több vaj kell, vagy több tojás….valamelyik kő kemény is lett, anno.
Szóval nekem ezek az arányok a legmegfelelőbbek!
A túrófánknál lényeges az olaj hőfokát eltalálni,ha nem elég meleg, megszívja magát olajjal, ha túl forró, sütés után összeesik, és akkor lesz kemény a tésztája. Ha pont eltaláljuk, akkor így néz ki, mint a Tiéd. 🙂