Bedobós mákos
2009 december 23. | Szerző: marmalade |
![](https://marmalade.blogcdn.p3k.hu/files/bogresmakos2.jpg)
A karácsonyi készülődés java a pakolás, csomagolás, sütés, még előttem áll. Ajándékvásárlás, bevásárlás, sorban állás már mögöttem. Mézeskalács és panattone kipipálva. Fehércsoki likőr behűtve, mandarin és kökénylikőr leszűrésre várakozva Jöhet is mindjárt a flódni sütés, holnap meg a last minute szaloncukorgyártás.Bejgli anyunak köszönhetően szintén van!
Ez a süti, az elmúlt hét terméke, a receptet egy kolleganőmtől szerzeményeztem. Igazából nem tudom miért bedobós; számomra ez a szó könnyedséget sugall, csak bedobálom oszt’ készen van. De nem! Méricskélni kell, külön ezt, külön azt, grammozni, dekázni.
Viszont nagyon finom! Én most püspökkenyérformába sütöttem, hagyományosan egy tepsi is megfelel erre a célra.
20 dkg maragrin
40 dkg porcukor
2 tojás
2 vaníliás cukor,
2 kiskanálnyi szódabikarbóna
40 dkg liszt,
4 dl tej,
15 dkg egész mák
Máz:
15 dkg porcukor,
1 evőkanák keserű kakaópor,
3 evőkanál forró víz,
7 dkg margarin
Öntsd a masszát, vajjal, liszttel megszórt tepsibe és kb. 180 fokon süsd 25-30 percig.
Amikor elkészült kend meg a tetejét csokimázzal. Ehhez a margarint keverd össze a porcukorral, a kakaóporral és a forró vízzel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: