A birs ideje!

 

Birscsatnit akartam készíteni, ezért összeválogattam 2 kiló birsalmát, de egy

hétvégi vendégség, és  a töltött dagadó

mellé tálalt birskompót eltérített szándékomtól.

Egy kicsit megszenvedtem a birsalma puculását, ráadásul a

fele romlottnak tűnt, mert teljesen barna volt.

A birsalma héját meghámoztam, a megmaradt alma húsát vékony

gerezdekre felvágta.

Vízbe dobtam és egy kiskanál almaecet illetve egy kiskanál

citromsav hozzáadásával puhára főztem.

Az almát leszűrtem és natrium-benzoáttal kimosott befőttes üvegebe

kanalaztam. A megmaradt főzőlevet cukor és fahéj hozzáadásával sziruppá főztem.

Most hogy őszinte legyek nem nagyon méricskéltem, csak kóstoltam, hogy elég

édes legyen a főzőlé.

Amikor felforrt az almára öntöttem, üveget lezártam,majd

újságpapírral bélelt, vízzel felöntött lábosba tettem. Forralás után még 20

percig főztem.

Ebben a főzővízben hagytam kihűlni.  

Címkék: ,
Tovább a blogra »