Bögrés süti

 



A bögrés sütik nagy előnye, hogy nem kell méricskélni és hamar összedobja az ember. Csak összekutyulod a masszát, sütőbe teszed és már kész is.

A gyerekszoba rendezgetése és a nagy selejtezések közepette készült a gyors ebéd, egy rakott zöldséges rizses-húsos egytál, ami után egy kiadós házi és szintén gyors süti dukált. Így készült ez a diós bögrés süti, amibe bele került 2 púpos kiskanál holland keserű kakaópor is, ami most -számomra meglepő módon – elvitte a hangsúlyt a dióról. Általában diósabb szokott lenni.De így is finom lett!



Bögrés süti





Hozzávalók:

 1,5 bögre (2,5 dl-es bögrével) fehér tönkölyliszt,

 1 bögre nád porcukor,

 1 kis doboz tejföl,

 1,5 bögre darált dió,

 3 tojás,

 1 kiskanál sütőpor,

 2 kiskanál holland kakaópor

 sárgabaracklekvár

Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a diót. Egy másik tálba keverjük krémesre a cukrot a tojásokkal, majd öntsük a lisztes anyaghoz.

Dolgozzuk össze a kétféle anyagot és adjuk hozzá a tejfölt is.

Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt elkészült.

Amikor langyosra hűlt vágjuk félbe és kenjük meg lekvárral.
Címkék: , ,
Tovább a blogra »