Bögrés süti
2009 november 8. | Szerző: marmalade |

A bögrés sütik nagy előnye, hogy nem kell méricskélni és hamar összedobja az ember. Csak összekutyulod a masszát, sütőbe teszed és már kész is.
A gyerekszoba rendezgetése és a nagy selejtezések közepette készült a gyors ebéd, egy rakott zöldséges rizses-húsos egytál, ami után egy kiadós házi és szintén gyors süti dukált. Így készült ez a diós bögrés süti, amibe bele került 2 púpos kiskanál holland keserű kakaópor is, ami most -számomra meglepő módon – elvitte a hangsúlyt a dióról. Általában diósabb szokott lenni.De így is finom lett!
Bögrés süti

Hozzávalók:
1,5 bögre (2,5 dl-es bögrével) fehér tönkölyliszt,
1 bögre nád porcukor,
1 kis doboz tejföl,
1,5 bögre darált dió,
3 tojás,
1 kiskanál sütőpor,
2 kiskanál holland kakaópor
sárgabaracklekvár
Dolgozzuk össze a kétféle anyagot és adjuk hozzá a tejfölt is.
Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt elkészült.
Amikor langyosra hűlt vágjuk félbe és kenjük meg lekvárral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Ez nagyon finom. Ilyet én is szoktam csinálni, csak lekvár nélkül:)