Igen ez az, amit Dolce Vitánál lehet olvasni. Sokáig kérettem magam, míg végre kipróbáltam, pedig kezdettől fogva csorgattam rá a nyálam. De valamiért az egyszerű, időkímélő sütikbe ritkán kezdek. Aztán jött egy vendégség és hirtelen produkálni kellett valamit. Ehhez meg minden volt itthon. A gyümölcs áfonya lett. Aztán kipróbáltam szederrel is, nekem az jobban bejött. De áfonyával is finom. És meglepő módon a pasik imádják ezt a sütit!
Olyannyira, hogy most már nagyobb tortaformában kell készítenem, dupla adagból!
Fehércsokoládás áfonyás torta
Hozzávalók
A vajat olvaszd meg és keverd össze a kekszmorzsával és a kakaóporral. Ezzel a masszával bélelj ki egy kapcsot kerek tortaformát.
A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszdfel és keverd a mascarponéhoz Ízlés szerint adhatsz hozzá még 1-2 kanálnyi porcukrot.
Szórd meg a gyümölccsel a kekszalapot és kend rá egyenletesen a krémet. Fogyasztás előtt néhány órára pihentesd a hűtőszekrényben.