Ha végre itt a nyár…
2009 július 6. | Szerző: marmalade |
![](https://marmalade.blogcdn.p3k.hu/files/csokisfagyi.jpg)
Végre idén előkerült a fagyigépem, és gyártottam csokoládé fagylaltot. Valahogy nálam ez a nyerő. A csokoládés joghurt mousse fagyi is nagyon finom volt tavaly, de ez a tiszta csokis változat, mindenki elismerését kivívta. Van Óbudán egy cukrászda, a Koch (egykori Brühl) imádom a krémes, és fantáziadús fagylaltjukat. Nos, szerénytelenség nélkül azt mondanám, hogy ez a csokis verzió náluk is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín,
- 175 g cukrozott sűrített tej,
- 1 dl 2,8-as tej,
- 100 g étcsokoládé,
- 4 tojás sárgája,
- 2/3 bögre (2,5 dl-es mércével, kb.8-10 dkg) kristály cukor,
- fél kiskanál őrölt fahéj.
A tejszínt, a sűrített tejet, a tejet lassú tűzön melegítsük fel, majd tördeljük bele, és olvaszuk fel az étcsokoládét. (Ez most nem is volt 70 %-os, csak valami Tibi, vagy Boci) és a fahéjat. Tegyük félre langyosodni.
A tojások sárgáját keverjük krémesre a cukorral, majd adjuk hozzá a kissé lehűlt csokis tejszínt. Tegyük vissza a tűzre és főzzük sűrűre.
Hűtsök le és tegyük a hűtőszekrénybe egy-két órára.
Majd öntsük a fagyigépbe a masszát, fél óra kevergetés után mehet a tárolódobozba és a mélyhűtőbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: