Rava Laddu

Ahogy így visszagondolok, a krisnások főzőtanfolyamán mindig nagyon finomakat ettünk. Meg volt a maga szertartása; a közös főzéseket ízléses, autentikus terítés kísérte, majd a lakoma elfogyasztása.

Én persze legjobban a desszertes részt vártam és nem csalódtam, mert a sütemények épp olyan édesek voltak, mint amilyen édesszájú jómagam is vagyok. Az indiai sütemények azóta is nagy kedveceim, noha nem készítem el őket túl sűrűn. Az egyik ilyen kedvenc, a  Rava Laddu búzadarás csemege könnyen összeállítható finomság.

 

Rava Laddu

½ bögre vaj

1, 5 bögre búzadara vagy sárgaborsóliszt

1,5  bögre porcukor

125 ml forró tej

½  kisknál őrölt kardamom

reszelt kókuszdió

1 bögre = 2, 5 dl



Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben.

Állandó kevergetés közben adjuk hozzá a búzadarát. Kevergessük, amíg aranysárga színt kap.

Adjunk hozzá egy kevés kókuszreszeléket, a porcukrot, az őrölt kardamomot és öntsük rá a forró tejet.

Egy rövid pihentetés után formázzunk belőle diónyi méretű golyócskákat és hempergessük meg kókuszreszelékben.

Címkék:
Tovább a blogra »