Dobd össze süti

 

Vannak olyan tévhitek, hogy a makrobiotikus táplálkozás alatt éhezik az ember. No ezt határozottan cáfolom. Pár hete a tavasz ételeiről szóló főzőtanfolyamon vettem részt, ahol többféle ízletes ételek elkészítését sajátíthattuk el. A tavaszi lencseleves mellett ezzel a sütivel fogadták a lelkes hallgatóságot és több tepsivel elfogyott belőle, amíg a következő fogásokra készültünk.

Másnap otthon gyorsan megsütöttem, mert úgy hiányzott az íze.

Igekszem majd feltenni néhány makrobioikus recpetek, mindjárt kezdetnek itt ez a reformsüti, amely garantáltan sikert arat még azoknál is, akik at hiszik, hogy a reformtáplálkozás csak íztelen saláták és magok fogyasztásából áll.

Almás, mazsolás szelet, tojás nélkül

Hozzávalók:

Keverd össze a lisztet a sóval, a fahéjjal és a szódabikarbónával.

A mazsolát tedd egy lábosba és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Forrald fel. Ettől sokkal jobban kiemelkedik a mazsola karakteres íze. Majd dobd hozzá az almadarabkákat is.

Keverd össze a rizsszirupot (vagy agavét, vagy mézet, vagy barnacukrot) a vízzel és az olajjal, add hozzá a gyümölcsöket és az egészet dolgozd össze a liszttel.

Bélelj ki egy közepes (kb. 20 x 30 –as) tepsit sütőpapírral és előmelegített sütőben, nagyjából fél óra alatt süsd készre.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »