Begolyózva

 

Igazi függővé válhat tőle az ember, én magam is párás

szemmel, elcsukó hangon írom soraimat és nyelek egy nagyot, ahogy

felídézem  eme receptet. És volt, olyan

galád ismerősöm, aki úgy álltott be – újra- 

másnap, hogy van még abból az izéből?

Szó, ami szó, nagy kedvenc lett ez a mogyorós golyó – sőt

mondhatom, hogy az egész baráti körömé is, aki kóstolta már.  Én kicsi Vu-nál olvastam. Ő meg Doctor Peppeper-től tanulta.

Csak azért nem készítettem el belőle a harmdik eresztést,

mert kiújúltak, sőt rossszabbodtak a koleszterin értékeim.

Mogyoróvajas csokigolyók

Hozzávalók :

20 dkg tejcsoki

1,5 dl tejszín

4 dkg  mogyoróvaj (esetemben smoothie peanut butter)

fél narancs reszelt héja és 1-2 ek. leve

10 dkg darált háztartási keksz

Kókuszreszelék, a hempergetéshez.

A tejszínt egy kis lábasban felforraltam, beledobáltam a csokidarabokat

és addig kevergettem, amíg az felolvadt benne. Tűzről levéve belekevertem a többi hozzávalót és hűtőbe tettem egy egész

éjszakára. Másnap a masszából kis golyókat formáztam és kókuszreszelékben

meghempergettem őket. 

Címkék:
Tovább a blogra »