Begolyózva
2009 március 23. | Szerző: marmalade |
Igazi függővé válhat tőle az ember, én magam is párás
szemmel, elcsukó hangon írom soraimat és nyelek egy nagyot, ahogy
felídézem eme receptet. És volt, olyan
galád ismerősöm, aki úgy álltott be – újra-
másnap, hogy van még abból az izéből?
Szó, ami szó, nagy kedvenc lett ez a mogyorós golyó – sőt
mondhatom, hogy az egész baráti körömé is, aki kóstolta már. Én kicsi Vu-nál olvastam. Ő meg Doctor Peppeper-től tanulta.
Csak azért nem készítettem el belőle a harmdik eresztést,
mert kiújúltak, sőt rossszabbodtak a koleszterin értékeim.
Mogyoróvajas csokigolyók
Hozzávalók :
20 dkg tejcsoki
1,5 dl tejszín
4 dkg mogyoróvaj (esetemben smoothie peanut butter)
fél narancs reszelt héja és 1-2 ek. leve
10 dkg darált háztartási keksz
Kókuszreszelék, a hempergetéshez.
A tejszínt egy kis lábasban felforraltam, beledobáltam a csokidarabokat
és addig kevergettem, amíg az felolvadt benne. Tűzről levéve belekevertem a többi hozzávalót és hűtőbe tettem egy egész
éjszakára. Másnap a masszából kis golyókat formáztam és kókuszreszelékben
meghempergettem őket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: