Marhahús zöldbabbal, udon tésztával

2009 február 4. | Szerző: |

Marhahús zöldbabbal, udon tésztával

Annak ellenére, hogy az alábbi fogás ázsiai eredetű, ízvilágában rendkívül hasonlít a mi vörösboros pörköltünkhoz. Vörös bor és pörkölt alap nélkül szójaszósszal, kínai rizsborral és gömbérrel készítve.Rendkívül finom.


Hozzávalók:

· 400 g fehérpecsenye

· 150 g francia bab (zöldbab)

· 1,5 centis nagyságú gyömbér

· 1 kis fej vörös hagyma

· Fél szár póréhagyma

· 2 gerezd fokhagyma

· 250 g udon tészta.

 
A páchoz:

· 2 evőkanál sötét szójaszósz

· 1 púpos kiskanál kukoricaliszt

· 4 evőkanál víz

 
A mártáshoz:

· 200 ml húsleves alaplé

· 1 evőkanál sötét szójaszósz

· 1 kiskanál japán szójaszósz (Kikoman) vagy világos szójaszósz

· 2 evőkanál rizsbor (vagy száraz sherry)

 

 A marhahúst vágd fel nagyon vékony csíkokra. Keverd össze a pác alapanyagait és tedd bele a marhahúsdarabkákat. Érleld ebbe a szószban vagy fél óráig.

Egy wokban, vagy egy nagyobb serpenyőben forrósíts fel 2 evőkanál olajat, és add hozzá a páctól lecsöpögtetett marhahúst. Néhány percig pirítsd erős lángon. Vedd ki a wokból a húst. Csökkentsd a hőfokot és pirítsd meg a felaprított vöröshagymát, a karikára vágott póréhagymát. Kis idő múlva add hozzá a zölbabot, párold néhány percig. Dobd rá a zúzott fokhagymát,  és reszeld rá a gyömbért. Tedd vissza az előpirított marhahúst, és öntsd  fel a mártással. Lefedve párold addig, amíg hús megpuhul. ( kb. 35 perc).

Az udon tésztát bő, forró vízbe főzd puhára, tálald mellé a húst.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!