Mini ishler

Először Edina barátnéméknál kóstoltam meg egy csodálatos

házi készítésű ishlert, anno tinédzserként. Majd ahogy azt szoktam, elkértem a

receptjét. Ezt a cetlit évekig őriztem a fiókomban, de valamiért mindig

visszarettentem attól, hogy elkészítsem. Ebben a fiókban átlapult jónéhány év,

és egy átélt költözés után, aztán sajnos mégis a nálam landoló cetlik sorsára

jutott,  elkallódott.

Pár évvel ezelőtt anyósom lepett meg karácsonykor egy

hatalmas doboz házi készítésű ishlerrel. Fantasztikus volt az a csokiillat, ami

a dobozból áradt kifelé, valahányszor kinyitottuk. És sűrűn kinyitottuk.

 Idén egészen biztos,

hogy ő nem fog kényeztetni minket, hisze még a telefont sem emeli fel, hogy

megkérdezze, hogy van az unokája, úgyhogy nekiálltam ishlert csinálni, magam.

És lám TUDOK!

És mivel minap ez az adag is elfogyott, gyorsan össze kell

dobnom még egy tepsivel belőle.

 

Mini ishler

(kb. 40 db)





200 g liszt,

75 g darál dió,

75 g darált mandula, (lehet dió

helyett150 g darált mandula, nekem most csak ennyi volt itthon)

200 g puha margarin,

100 g cukor,

Csipetnyi só.

áfonya lekvár,

 Csokimázhoz:

100 g étcsokoládé, 2 evőkanál

margarinnal felolvasztva.

 



A puha margarint, és a cukrot robotgéppel összedolgoztam, majd

hozzáadtam a lisztet, a darált diót és a darált mandulát is. Kézzel átgyúrtam

és hűtőszekrénybe egy órtát pihentettem.

A tésztát deszkán kb. 3 mm-es vastagságúra nyújtottam,

csillagalakú formával kiszúrtam. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tettem és

előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöttem.

Amikor kihűlt két sütit áfonyalekvárral összeragasztottam,

és csokimázzal bekentem. Ehhez 100g étcsokoládét 2 evőkanál margarinnal

mikrosütőbe felolvasztottam.

Fémdobozba tároltam, este készült el, másnap már rendkívül

puha volt.

 

Címkék:
Tovább a blogra »