Vaníliás tallér

2008 december 16. | Szerző: |

 

Mire jó egy kis vírusoknak köszönhető kényszerpihenő?
Hogy végre van idő feltenni az adventi recepteket.
Nos ez a vaníliás tallér sem a héten keletkezett, és hamar
el is fogyott.(A Zuram reklamálja is, hogy a szabadidőmben mindig sütök valamit, de
hát nem tehetek róla, ha az adventi sütisdobozok tartalma három-négynaponta
kiürül, mert mindig rájár valaki….és ugyebár azt illik pótolni.)

Rendkívül finom, omlós aprósütemény. Kiáváló kísérője a reggeli
kávézásnak, vagy a délutáni teázgatásoknak.

 

Vaníliás tallér

 
250 g
margarin,

100 g
porcukor,

1 zacskó vaníliás cukor,

1 kiskanál vanília esszencia,

2 tojás,

Csipetnyi só,

1 citrom reszelt héja,

400 g
liszt,1 kiskanál sütőpor

 A mázhoz:

50 g
étcsokoládé

1 kiskanál margarin.

 A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vaniliás
cukort, a citrom reszelt héjhát és a tojásokat. A lisztet elkevertem a
sütőporral és apránként a tésztához adagolom.
A masszát összedolgozom és egy órára a hűtőben
pihentetem.

Ezután a masszából dió nagyságó golyókat formázok és sütőpapírral
bélelt tepsire teszem, előmelegítet sütőben, kb. 180 fokon 12 percig
sütöm.
A csokimázhoz a vajat az étcsokoládéval mikróba
felolvasztottam és a korongokra csurgattam.
Légmentes fémdobozban sokáig eláll.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!