Vaníliás tallér
2008 december 16. | Szerző: marmalade |
![](https://marmalade.blogcdn.p3k.hu/files/vaniltaller.jpg)
Mire jó egy kis vírusoknak köszönhető kényszerpihenő?
Hogy végre van idő feltenni az adventi recepteket.
Nos ez a vaníliás tallér sem a héten keletkezett, és hamar
el is fogyott.(A Zuram reklamálja is, hogy a szabadidőmben mindig sütök valamit, de
hát nem tehetek róla, ha az adventi sütisdobozok tartalma három-négynaponta
kiürül, mert mindig rájár valaki….és ugyebár azt illik pótolni.)
Rendkívül finom, omlós aprósütemény. Kiáváló kísérője a reggeli
kávézásnak, vagy a délutáni teázgatásoknak.
Vaníliás tallér
margarin,
porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 kiskanál vanília esszencia,
2 tojás,
Csipetnyi só,
1 citrom reszelt héja,
liszt,1 kiskanál sütőpor
étcsokoládé
1 kiskanál margarin.
A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vaniliás
cukort, a citrom reszelt héjhát és a tojásokat. A lisztet elkevertem a
sütőporral és apránként a tésztához adagolom.
A masszát összedolgozom és egy órára a hűtőben
pihentetem.
bélelt tepsire teszem, előmelegítet sütőben, kb. 180 fokon 12 percig
sütöm.
A csokimázhoz a vajat az étcsokoládéval mikróba
felolvasztottam és a korongokra csurgattam.
Légmentes fémdobozban sokáig eláll.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: