Banános, csokoládés dzsem

 

Ági banános csokis sütijét nézegetve eszembe jutott (naná,

hogy megsütöm!; meg, hogy két gyerek mellett mennyi finomság készítésére van

még ideje! Bezzeg nekem, anno eggyel, szerintem ez idő tájt még ülni sem tudtam

rendesen…de ez nem is ide tartozik)…Szóval eszembe jutott egy isteni házi

készítésű csokis-banános dzsem, amit én még augusztusban, a nagy lekvárfőző

korszakomban késztettem, de idő hiányában még nem tettem fel a blogra.

A recept nagy előnye, hogy egész évben aktuális!

Banános, csokoládés dzsem

 

Hozzávalók:

(400

ml-hez)

300g

bananán kb. 3.4 nagyobb darab

210 g cuko

80g

étcsokoládé

20

ml rum

100

ml víz

A banánt

karikára vágtam, megszórtam cukorral, felöntöttem vízzel és folytonos

kevergetés mellett (fakanállal) rotyógósra forraltam. Ekkor botturmix

segítségével pürésítettem, majd visszatettem a tűzre, hogy még egyet

rottyanjon. Beletördeltem a csokoládét, meglocsoltam rummal és átkevertem.

2 x 200

ml-es sterilizált üvegbe töltöttem és lezártam.

Hűvös helyen

3 honapig  tárolható.Felbontás után

mindenképpen hűtőszekrénybem kell tárolni. Ekkor már csak nagyjából egy hétig

áll így el.

 

Tovább a blogra »