Banános, csokoládés dzsem
2008 október 16. | Szerző: marmalade |
Ági banános csokis sütijét nézegetve eszembe jutott (naná,
hogy megsütöm!; meg, hogy két gyerek mellett mennyi finomság készítésére van
még ideje! Bezzeg nekem, anno eggyel, szerintem ez idő tájt még ülni sem tudtam
rendesen…de ez nem is ide tartozik)…Szóval eszembe jutott egy isteni házi
készítésű csokis-banános dzsem, amit én még augusztusban, a nagy lekvárfőző
korszakomban késztettem, de idő hiányában még nem tettem fel a blogra.
A recept nagy előnye, hogy egész évben aktuális!
Banános, csokoládés dzsem
Hozzávalók:
(400
ml-hez)
300g
bananán kb. 3.4 nagyobb darab
80g
étcsokoládé
20
ml rum
100
ml víz
A banánt
karikára vágtam, megszórtam cukorral, felöntöttem vízzel és folytonos
kevergetés mellett (fakanállal) rotyógósra forraltam. Ekkor botturmix
segítségével pürésítettem, majd visszatettem a tűzre, hogy még egyet
rottyanjon. Beletördeltem a csokoládét, meglocsoltam rummal és átkevertem.
2 x 200
ml-es sterilizált üvegbe töltöttem és lezártam.
Hűvös helyen
3 honapig tárolható.Felbontás után
mindenképpen hűtőszekrénybem kell tárolni. Ekkor már csak nagyjából egy hétig
áll így el.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
jó kis ajándék lenne… 🙂
Karácsonyi ajándéknak készítettem több rokonnak, barátnak. Felnőttnek, gyereknek is nagyon ízlett. Köszi a receptet!