Hűvös szeptember, joghurtos, kakaós szelet

 

Esős idő, lázas gyerek és egy kis idő „Marmalade”ra.

Kicsit hosszabbra sikeredett a nyárvégi eltünésem a blogtól,

és ez sajnos nemcsak az írásra, hanem az olvsásra is vonatkozik. Még a

kedvenceimet is csak a szemem sarkából inkább csak címszavak és fotók szintjén

tudtam nyomonkövetni. Pedig sütöttem, főztem, csak megörökíteni nem volt időm.

És volt olyan időszak is  amikor viszont kevesebbet

sürögtem-forogtam a konyhában és többet a fogászati rendelőben.

A nem tudatos elvonókúra az édességevésemre is kiterjed, meg

is lett a következménye, mínusz 2-3 kiló.

Ezt a „veszteséget” egy gyors desszerttel kellett

kompenzálnom. Amihez a házi lekvár remekül illik.

 

             Joghurtos, kakaós

szelet
   



    220 g liszt,

fél kiskanál

szódabikarbona,

fél kiskanál só,

5 evőkanál kakaópor,

 

100 g puha margarin,

25 dkg cukor.

 

2 tojás,

80 ml víz,

200 ml natur joghurt.

 

Egy lábosban

összedolgoztam a lisztet, a sót, a szódabikarbonát és a kakóport.

A puha vajat

robotgéppel krémesre kevertem a cukorral, majd a tojásokkal. Ebbe bekevertem a

joghurtot és összedolgoztam a kakós liszttel. A tészta állagát a vízel

javítottam.

 

Kivajazott,

kilisztezett püspökkenyérformában 55-60 percig sütöttem, úgy, hogy az első tíz

percben kicsit erősebb lángon (kb. 190 fok), majd csökkentettem 170-180 fokra.

Tovább a blogra »