Esős idő, lázas gyerek és egy kis idő „Marmalade”ra.
Kicsit hosszabbra sikeredett a nyárvégi eltünésem a blogtól,
és ez sajnos nemcsak az írásra, hanem az olvsásra is vonatkozik. Még a
kedvenceimet is csak a szemem sarkából inkább csak címszavak és fotók szintjén
tudtam nyomonkövetni. Pedig sütöttem, főztem, csak megörökíteni nem volt időm.
És volt olyan időszak is amikor viszont kevesebbet
sürögtem-forogtam a konyhában és többet a fogászati rendelőben.
A nem tudatos elvonókúra az édességevésemre is kiterjed, meg
is lett a következménye, mínusz 2-
Ezt a „veszteséget” egy gyors desszerttel kellett
kompenzálnom. Amihez a házi lekvár remekül illik.
Joghurtos, kakaós
szelet
fél kiskanál
szódabikarbona,
fél kiskanál só,
5 evőkanál kakaópor,
25 dkg cukor.
2 tojás,
80 ml víz,
200 ml natur joghurt.
Egy lábosban
összedolgoztam a lisztet, a sót, a szódabikarbonát és a kakóport.
A puha vajat
robotgéppel krémesre kevertem a cukorral, majd a tojásokkal. Ebbe bekevertem a
joghurtot és összedolgoztam a kakós liszttel. A tészta állagát a vízel
javítottam.
Kivajazott,