Tiramisu fagylalt

 A Tiramisu nagy kedvencem, a fagylalt szintén.Köszönet és

örök hála mindezekért Itália leleményes szülötteinek.

Tiramisu fagylalt

2,5 dl zsírdús (3,6 %-os) tej,

2,5 dl tejszín,

250 g Mascarpone,

15-18 dkg cukor,

1 csomag vaníliás

cukor,

2 tojás sárgája,

Kávé, vagy Amaretto,

Kesesű kakaópor

Babapiskóta.

A tejet és a tejszínt elkezdem

melegíteni. Közben kézi habverővel habosra keverem a tojások sárgáját a cukor

felével. Majd lassan felöntöm a langyos tejszínes tejjel. Tűzre visszatéve,

folytonos kevergetéssel tovább melegítem.

A Mascarponét elkeverem a cukor

másik felével és a tojásos tejhez adom. Ezt a masszát addíg kevergetem, amíg

besűrűsödik.

Ekkor jeges vízbe állítom a

tálat, lehűtöm és a hűtőben egy egész estén át pihentetem

 Másnap írány a fagyigép.

Babapiskótát darabokra tördelek

és lelocsolom egy-két evőkanál kávéval.

A tálkába öntöm a fagyi-krém

felét, rászórom a babapiskóta darabkákat és rászitálom a keserű kakaóport. Erre

következik a maradék fagyi massza és a tetejét ismét megszórom kakaóval.

Tovább a blogra »