Piña Colada turmix

 

Volt egy fickó, a spanyol Ramon „Monchito” Marrero, aki a Karib-szigeteken dolgozott a San Juani Hilton Hotelbe. Itt az volt a szokás, hogy az érkező vendégeket egy Coco-Loco itallal kínálták meg, ami kókuszlikőrből, rumból, kókusztejből készült, friss kókuszdióban feltálalva.

A Koktél-legendárium szerint egy napon a kókuszvágó- unió sztrájkot hirdetett emiatt a fent nevezett uriember kókuszok híjján ananászba töltve szolgálta fel a vendégek Coco-Loco-ját; levagdosta a tetejüket, beletöltötte az italt és szívószállal kínálta. Így született meg a “Piña Colada” nevű koktél, ami szürt ananászt jelent.

Áldassék Monchito neve ezért a cselekedetéért.

Jónéhány évvel ezelőtt én is épp ebben a térségben hajókázva töltöttem a „vállalati kényszernyaralásomat” amikor megkóstoltam ezt az ital. Ennek köszönhetően az egy hét szinte “Piña Colada” mámorban telt.

Addig itthon valahogy mindig elkerülte a figyelmemet ez a koktél.

Ott gyakori volt, hogy a koktélt banánnal díszítettek. Hát valahogy innen jött az ötlet, hogy kedvenc gyümölcseimet, kedvenc koktélomal összeturmixoljam – alkohol nélkül.

Piña Colada turmix

Hozzávalók:

2,5 dl tej (lehet kókusztej is),

2 kiskanák kókusztejpor,

Friss ananász fele, meghámozva, kockra vágva

1 db banán,

0,5 dl ásványvíz,

1 kiskanál méz,

néhány darab jégkocka.

 

A kockára vágott ananászt az ásványvízzel előturmixolom, hogy ne legyen olyan darabos. Hozzádobálom jégkockákat, a feldarabolt banánt, a mézet, ráöntöm a tejet és a kókusztejport és 1-2 perc alatt összeturmixolom.

Tovább a blogra »