Piña Colada turmix

2008 május 28. | Szerző: |

 

Volt egy fickó, a spanyol Ramon „Monchito” Marrero, aki a Karib-szigeteken dolgozott a San Juani Hilton Hotelbe. Itt az volt a szokás, hogy az érkező vendégeket egy Coco-Loco itallal kínálták meg, ami kókuszlikőrből, rumból, kókusztejből készült, friss kókuszdióban feltálalva.

A Koktél-legendárium szerint egy napon a kókuszvágó- unió sztrájkot hirdetett emiatt a fent nevezett uriember kókuszok híjján ananászba töltve szolgálta fel a vendégek Coco-Loco-ját; levagdosta a tetejüket, beletöltötte az italt és szívószállal kínálta. Így született meg a “Piña Colada” nevű koktél, ami szürt ananászt jelent.

Áldassék Monchito neve ezért a cselekedetéért.

Jónéhány évvel ezelőtt én is épp ebben a térségben hajókázva töltöttem a „vállalati kényszernyaralásomat” amikor megkóstoltam ezt az ital. Ennek köszönhetően az egy hét szinte “Piña Colada” mámorban telt.

Addig itthon valahogy mindig elkerülte a figyelmemet ez a koktél.

Ott gyakori volt, hogy a koktélt banánnal díszítettek. Hát valahogy innen jött az ötlet, hogy kedvenc gyümölcseimet, kedvenc koktélomal összeturmixoljam – alkohol nélkül.

Piña Colada turmix

Hozzávalók:

2,5 dl tej (lehet kókusztej is),

2 kiskanák kókusztejpor,

Friss ananász fele, meghámozva, kockra vágva

1 db banán,

0,5 dl ásványvíz,

1 kiskanál méz,

néhány darab jégkocka.

 

A kockára vágott ananászt az ásványvízzel előturmixolom, hogy ne legyen olyan darabos. Hozzádobálom jégkockákat, a feldarabolt banánt, a mézet, ráöntöm a tejet és a kókusztejport és 1-2 perc alatt összeturmixolom.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ági says:

    Karibi kényszer nyaralás? Hű, de irigyellek!

    A Pina coladat meg mindenek felett imádom, jó, hogy eszembe juttattad, hogy akár alkohol nélküli változatra is ráfanyalodhatnék.

  2. marmalade says:

    Hát igen, a hajókázás jó régen volt, Pina colada viszont akár már holnap is lehet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!