Csokis béles

2008 április 10. | Szerző: |

 

Ez egy NLC-s fórumról származó
gyöngyszem, ilyen módon roppant nehéz a valós eredetét fellelni. Ha jól emlékszem én
Sherpa tollából olvastam róla, mint Ükmamám
csoki-bélese.
De ezen a néven, még más oldalakon is megtalálható.

Csak ajánlani tudom mindenkinek,
nálunk egy hét alatt kétszer is megsütésre került.  Igazán omlós, rendkívül ízletes és rövid idő alatt összeállítható fogás.

 
Csokis béles

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg vaj,
25 dkg liszt, 1 tojássárgája, fél marék cukor (nálam 2-3 evőkanál), tejföl (ez nálam kb. 3 evőkanál volt.)
A töltelékhez:  25 dkg porcukor, 6 tojás,
15 dkg puhított csoki (nálam 7 dkg étcsoki, + 2 evőkanál keserő kakaópor), 15 dkg
darált dió.

A puha vajat a liszttel elmorzsolom és hozzákeverem a tojássárgáját, a cukrot,
és a tejfölt is. Könnyű tésztává gyúrom. Fél órára hűtőszekrénybe teszem.

A 6 tojást szétválasztom és a fehérjéket 1 evőkanál
porcukorral kemény habbá verem.( összesen 7 tojásfehérjét, mert hozzáadom azt,
ami a tésztájából kimaradt.)

A töltelékhez a porcukrot habosra keverem a
tojások sárgájával. Majd hozzáadom a mikróba felolvasztott étcsokit, (+
kakaóport), a darált diót és beleforgatom a tojások keményre felvert habbját.

A tésztát kettéosztom, kinyújtom
és felével kibélelek egy közepes méretű vajjal, liszttel előkészített tepsit. Ráöntöm a tölteléket, majd
befedem a maradék tésztával. Egy-két helyen villával átszurkálom és nagyjából
180 fokon 35-40 percig sütöm.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. mamihami says:

    Kénytelen leszek kipróbálni! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!