Feketeerdő krémsajttorta
2008 március 18. | Szerző: marmalade |
A Zuramnak két kedvenc tortája van, az egyik a feketeerdő, a másik a krémsajttorta. Most az utó szülinapi bulijára megpróbáltam a kettőt ötvözni. A krémsajttortát készíteni mindig hálás feladat; könnyű és gyors az összeállítása, a végeredmény pedig igencsak látványos.
Feketeerdő krémsajttorta
Hozzávalóka tésztához:
Krémhez:
(lehet csak Philadelphia, vagy Mascarpone is)
18 dkg cukor, 3 tojás, 3 evőkanál tejföl,
2 evőkanál étkezési keményítő,
egy üveg magozott meggybefőtt, 1 zacskó piros gyümölcszselé.
A tésztához a kekszmorzsát összemorzsoltam az olvsztott vajjal és kibéleltem vele egy 20 cm-es tortaforma alját és oldalát.
Egy nagy tálba összekevertem a krémsajtokat a cukorral, a tojás sárgájával, a tejföllel, az étkezési keményítővel, majd beleforgattam a tojáshabot is.
3-4 evőkanál krémmel kikentem a torta alját, majd a pereme mellett körbetettem meggyszemekkel. Erre ráöntöttem az egész krémet és előmelegített sütőben kis lángon kb. 90 percig sütöttem. Az első 60 percre letakard a tetejét fóliával.
Megjegyzés: Volt már úgy, hogy a krémsajttortám 60 perc alatt is megsült. Akkor jó, amikor már nem lötyög a krém.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Gyönyörű! Csorog a nyálam! Még a hétvégén megcsinálom…
Milyen fajta az a natúr krémsajt?
Talán Parmalat. de bármilyen jó, példul a Cserpeséktől, vagy csak Philadelphia,(akkor összesen 4 doboz) vagy mascarpone is.
Jogos! Elütöttem a billentyűn, máris javítom!
Megcsinálta a férjem is a tortát, de figyelmetlenségből az összes meggyet a krémbe tette. Mire elkészült, meg kifutottunk az időből, így zselé helyett tejszínhabbal és málnával megszórva tálaltuk! Mennyei lett! Köszi!