Feketeerdő krémsajttorta

2008 március 18. | Szerző: |

 

A Zuramnak két kedvenc tortája van, az egyik a feketeerdő, a másik a krémsajttorta. Most az utó szülinapi bulijára megpróbáltam a kettőt ötvözni. A krémsajttortát készíteni mindig hálás feladat; könnyű és gyors az összeállítása, a végeredmény pedig igencsak látványos.

Feketeerdő krémsajttorta

Hozzávalóka tésztához: 200 g kakaóos keksz (győri omlós) ledarálva vagy még a zacskójában egy sodrófával szétzúzva, 100 g olvasztott vaj.

Krémhez: 250 g natur krémsajt (Parmalat), 250 g  Philadelphia,

(lehet csak Philadelphia, vagy Mascarpone is)

18 dkg cukor, 3 tojás, 3 evőkanál tejföl,

2 evőkanál étkezési keményítő,

egy üveg magozott meggybefőtt, 1 zacskó piros gyümölcszselé.

 

A tésztához a kekszmorzsát összemorzsoltam az olvsztott vajjal és kibéleltem vele egy 20 cm-es tortaforma alját és oldalát.

 A krémhez szétválasztottam a tojásokat, és a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá vertem.

Egy nagy tálba összekevertem a krémsajtokat a cukorral, a tojás sárgájával, a tejföllel, az étkezési keményítővel, majd beleforgattam a tojáshabot is.

3-4 evőkanál krémmel kikentem a torta alját, majd a pereme mellett körbetettem meggyszemekkel. Erre ráöntöttem az egész krémet és előmelegített sütőben kis lángon kb. 90 percig sütöttem. Az első 60 percre letakard a tetejét fóliával.

Megjegyzés: Volt már úgy, hogy a krémsajttortám 60 perc alatt is megsült. Akkor jó, amikor már nem lötyög a krém.

 Amikor kihűlt tetejét meggyszemekkel fedtem be és gyümölcszselével leöntöttem, amit meggylé hozzáadásával kevertem ki.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. qqriq says:

    Gyönyörű! Csorog a nyálam! Még a hétvégén megcsinálom…

  2. alika says:

    Milyen fajta az a natúr krémsajt?

  3. marmalade says:

    Talán Parmalat. de bármilyen jó, példul a Cserpeséktől, vagy csak Philadelphia,(akkor összesen 4 doboz) vagy mascarpone is.

  4. marmalade says:

    Jogos! Elütöttem a billentyűn, máris javítom!

  5. szombatman says:

    Megcsinálta a férjem is a tortát, de figyelmetlenségből az összes meggyet a krémbe tette. Mire elkészült, meg kifutottunk az időből, így zselé helyett tejszínhabbal és málnával megszórva tálaltuk! Mennyei lett! Köszi!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!