Onigiri (japán rizsgombócok) zöldborsóval és fokhagymás szejtánnal
2008 február 3. | Szerző: marmalade |
Ez a flancosabb elnevezése a maradék rizsköret újrahasznosításának. Vegás változatban.
Szóval maradt egy kis rizi-bizi ebédről, zacskós fokhagymás szejtán és sushi nori lapok meg voltak itthon, úgyhogy máris adva volt számomra a japán uzsonna.
A gombócokat lehet tölteni is; kisebb kockára vágott és megsütött húsdarabbal, vagy tofuval, esetleg aszalt gyümölccsel. Vagy a japán hagyományoknak megfelve umeboshi szilvával, vagy sózott hallal, lazaccal.
Onigiri (japán rizsgombócok) zöldborsóval és fokhagymás szejtánnal
(rizi-bizi onigiri)
Hozzávalók: 1 csésze főtt rizs (2,5 decis csészébe) 4-5 gombóc lesz;
1(vagy 2) db nori lap (szárított alga lap), szejtán kocka.
A rizsből vizes kézzel gombócot formázok. Erre többféle technika létezik, én az eredeti kézzel formázgatást választottam: megmarkoltam egy nagy diónyit a masszából, kicsit gömbölyítettem, majd lapítottam. Beletettem a tölteléket és összezártam. Vizes kézzel formázgattam. A nori lapot négyrét vágtam, és vízzel átitattam, hogy formázható legyen, majd beborkoltam vele a rizsgombócokat.
Fogyasztáskor Kikkoman szósszal locsolgattam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: