Good Food recept és minden van rajta, amit szeretek. Alaptésztának eredetileg mélyhűtött leveles tésztát ajánl, én inkább egy fél adag házi pizzatésztát gyúrtam hozzá.
Forrás:101 vegetáriánus étel (Good Food)
Lilahagymás-olajbogyós-fetás lepény
Hozzávalók:
2 evőkanál cukor, 2 evőkanál balzsamecet,
10 dkg feta sajt, 10 dkg nagy szemű, magozott olajbogyó,
1 evőkanál olíva olaj.
A pizzatésztához: 30 dkg liszt,
1,5 dkg friss élesztő,
kb.2 dl meleg víz, fél kiskanál só.
A tésztához kevés vízben,egy fél kiskanál cukor hozzáadásával az élesztőt megfuttatam, majd az összes hozzávalót összekevertem, egy kicsit átgyúrtam, és meleg helyre félretettem. 30 perc alatt a duplájára nőtt.
Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, rádobtam a vékonyra felszeletelt lilahagymát és hagytam karamellizálódni. Megszórtam a cukorral, majd a balzsamecettel és folyamatos kevergetés mellett összesűrítettem (már amennyire ezt lehet).
A pizzatésztát lisztezett deszkán kinyújtottam. Egy kisebb (22 x 22 cm) tepsit kiolajoztam, liszteztem és a tésztával kibéleltem. Ráterítettem a kihűlt hagymás keveréket, szétmorzsoltam rajta a fetasajtot és megszórtam az olajbogyókkal. Meglocsoltam az olívaolajjal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem.