Lilahagymás-olajbogyós-fetás lepény

2008 január 21. | Szerző: |

 Good Food recept és minden van rajta, amit szeretek. Alaptésztának eredetileg mélyhűtött leveles tésztát ajánl, én inkább egy fél adag házi pizzatésztát gyúrtam hozzá.

Forrás:101 vegetáriánus étel (Good Food)

Lilahagymás-olajbogyós-fetás lepény

Hozzávalók: 25 g vaj, 2 nagy fej lilahagyma, vékonyra felszeletelve,

 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál balzsamecet,

10 dkg feta sajt, 10 dkg nagy szemű, magozott olajbogyó,

 1 evőkanál olíva olaj.

 A pizzatésztához: 30 dkg liszt,

1,5 dkg friss élesztő,

kb.2 dl meleg víz, fél kiskanál só.

A tésztához kevés vízben,egy fél kiskanál cukor hozzáadásával az élesztőt megfuttatam, majd az összes hozzávalót összekevertem,  egy kicsit átgyúrtam, és meleg helyre félretettem. 30 perc alatt a duplájára nőtt.
 Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, rádobtam a vékonyra felszeletelt lilahagymát és hagytam karamellizálódni. Megszórtam a cukorral, majd a balzsamecettel és folyamatos kevergetés mellett összesűrítettem (már amennyire ezt lehet).

 A pizzatésztát lisztezett deszkán kinyújtottam. Egy kisebb (22 x 22 cm) tepsit kiolajoztam, liszteztem és a tésztával kibéleltem. Ráterítettem a kihűlt hagymás keveréket, szétmorzsoltam rajta a fetasajtot és megszórtam az olajbogyókkal. Meglocsoltam az olívaolajjal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. mamihami says:

    Fantasztikusan néz ki, ráadásul szerintem sokkal jobb lehet a kelt tésztás változatod, mint az eredeti. Mentettem. 🙂

  2. Euthymia says:

    Szia, ezt kipróbáltam vasárnap, csak sajnos gyógylisztből, meg tettem rá virslit is…sajnos rá kellett jönni, hogy a remek hagyma-feta-oliva az nem kívánta volna…de hamarosan kipróbálom EREDETIBEN is 🙂

  3. marmalade says:

    Drága Eu, mi a csuda az a gyógyliszt? Óóó és igen, a virslit én sem tenném rá. (Esetleg póréhagyma-virsli-kecskesajt vagy chaloumi.sajt;..de ez már teljesen más ízvilág.)

  4. Euthymia says:

    Szia, a gyógyszliszt a teljes kiörlésű…én utálom, már elnézést a kifejezésért, de a Zuram viszont mániákus gyógylisztevő 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!