Lilahagymás-olajbogyós-fetás lepény
2008 január 21. | Szerző: marmalade |
Good Food recept és minden van rajta, amit szeretek. Alaptésztának eredetileg mélyhűtött leveles tésztát ajánl, én inkább egy fél adag házi pizzatésztát gyúrtam hozzá.
Forrás:101 vegetáriánus étel (Good Food)
Lilahagymás-olajbogyós-fetás lepény
Hozzávalók:
2 evőkanál cukor, 2 evőkanál balzsamecet,
10 dkg feta sajt, 10 dkg nagy szemű, magozott olajbogyó,
1 evőkanál olíva olaj.
1,5 dkg friss élesztő,
kb.2 dl meleg víz, fél kiskanál só.
A tésztához kevés vízben,egy fél kiskanál cukor hozzáadásával az élesztőt megfuttatam, majd az összes hozzávalót összekevertem, egy kicsit átgyúrtam, és meleg helyre félretettem. 30 perc alatt a duplájára nőtt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Fantasztikusan néz ki, ráadásul szerintem sokkal jobb lehet a kelt tésztás változatod, mint az eredeti. Mentettem. 🙂
Szia, ezt kipróbáltam vasárnap, csak sajnos gyógylisztből, meg tettem rá virslit is…sajnos rá kellett jönni, hogy a remek hagyma-feta-oliva az nem kívánta volna…de hamarosan kipróbálom EREDETIBEN is 🙂
Drága Eu, mi a csuda az a gyógyliszt? Óóó és igen, a virslit én sem tenném rá. (Esetleg póréhagyma-virsli-kecskesajt vagy chaloumi.sajt;..de ez már teljesen más ízvilág.)
Szia, a gyógyszliszt a teljes kiörlésű…én utálom, már elnézést a kifejezésért, de a Zuram viszont mániákus gyógylisztevő 🙂