Egy francia kedvenc: Nizzai saláta

 

A Salade Nicoise, vagyis a francia eredetű nizzai saláta már régóta a kedvencem. Lehet hogy azért, mert több olyan összetevője is van (francia bab(ceruzabab), tonhal, kapribogyó), amit önmagában is imádok.

 



A neten több verziója is fut, de a stabil alapokat a főtt tojás, a főtt burgonya, zöldsaláta, tonhal, fekete olajbogyó, és/ vagy kapribogyó jelenti. Amit aztán szardellával egészítenek ki. Vinaigrette mártással nyakon öntve.



Nizzai saláta

(
Salade Nicoise)



Hozzávalók 2 adaghoz: 3 db héjában főtt burgonya,

2 db főtt tojás, két maroknyi jégsaláta,

két maroknyi zöldbab, 1 tonhal konzerv,

3-4 szem koktél paradicsom,

ízlés szerint nagyszemű olajbogyó, kapribogyó, szardella a tetejére.

Öntet: 1-2 gerezd fokhagyma, 1 evőknál mustár,

2-3 evőkanál borecet, fél citrom leve, csipetnyi só, 1-1,5 deci olívaolaj.

 

Az elkészítését természetesen a burgonya és a tojás megfőzésével, a zöldbab megpárolásával kell kezdeni. Folytatni pedig csak azután, hogy ezek már ki is hűltek.

Ekkor karikára vágtam a burgonyát, ez lett az alap. Ráhalmoztam a zöldbabot, a zöldsalátát, megszórtam kapribogyóval, tonhallal, szardellával, olajbogyóval, félbevágott paradicsomokkal és rálocsoltam az elkevert öntetet. Legvégül odabiggyesztettem a negyedbe vágott tojásokat is.

Címkék:
Tovább a blogra »