Egy francia kedvenc: Nizzai saláta
2008 január 8. | Szerző: marmalade |
![](https://marmalade.blogcdn.p3k.hu/files/nizzaislata2.jpg)
A Salade Nicoise, vagyis a francia eredetű nizzai saláta már régóta a kedvencem. Lehet hogy azért, mert több olyan összetevője is van (francia bab(ceruzabab), tonhal, kapribogyó), amit önmagában is imádok.
A neten több verziója is fut, de a stabil alapokat a főtt tojás, a főtt burgonya, zöldsaláta, tonhal, fekete olajbogyó, és/ vagy kapribogyó jelenti. Amit aztán szardellával egészítenek ki. Vinaigrette mártással nyakon öntve.
Nizzai saláta
(Salade Nicoise)
Hozzávalók 2 adaghoz: 3 db héjában főtt burgonya,
2 db főtt tojás, két maroknyi jégsaláta,
két maroknyi zöldbab, 1 tonhal konzerv,
3-4 szem koktél paradicsom,
ízlés szerint nagyszemű olajbogyó, kapribogyó, szardella a tetejére.
Öntet: 1-2 gerezd fokhagyma, 1 evőknál mustár,
2-3 evőkanál borecet, fél citrom leve, csipetnyi só, 1-
![](https://marmalade.blogcdn.p3k.hu/files/nizzaislata1.jpg)
Ekkor karikára vágtam a burgonyát, ez lett az alap. Ráhalmoztam a zöldbabot, a zöldsalátát, megszórtam kapribogyóval, tonhallal, szardellával, olajbogyóval, félbevágott paradicsomokkal és rálocsoltam az elkevert öntetet. Legvégül odabiggyesztettem a negyedbe vágott tojásokat is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: