Még amikor volt időm a romantikus álmodozásra, akkor úgy képzeltem el, hogy hátralevő életemet Provance-ban fogom tölteni, lesz egy hatalmas illatos gyógynövénykertem és likőröket fogok gyártani. És eből meggazdagodni. Úgyhogy gyűjtöttem a recepteket, kutattam a szakanyagot és gyártottam a fahéjas, kakukkfüves, diós, vaníliás, mandarinos stb likőröket.
Aztán ahogy ez egy kosnál lenni szokott egyszer ez is elmúlt.
Most már csak karácsony és húsvét környékén bújok megint a likőrkészítő szerepébe.
A fehércsoki likőr ötlete egy fórumról(talán nlc-s) származik, amit aztán átdolgoztam a jól bevált tojáslikőr receptemre. De mivel enyhe nyers tojás fóbiában szenvedek, amin még az sem segít, hogy szalmonella ellen kezelt tojást használok, és hogy a 96%-os alkohol mindent sterilizál, úgyhogy az alkohol hozzákeverése előtt még egy melegítésre vissszateszem a tűzre a folyékony masszát.
Fehércsoki likőr
Hozzávalók:
2 tábla(2x100g) fehércsoki,
4 tojás sárgája, 25 dkg porcukor,
1 kiskanál vaníliás cukor,
1,5-
(kevesebb alkoholtartalmúból több is mehet, max
Amikor kihűlt belekeverem az alkoholt. Üvegbe töltöm és hűtőbe tárolom.
Megjegyzés: az eredeti verzió szerint a kihűlt tejszínt össze kell keverni a cukros tojással és belecsorgatni az alkoholt.