Karácsonyi kukucskáló: A balkán ízei
2007 december 17. | Szerző: marmalade |
Egy éjszakába nyúló mézeskalács és gyümölcskenyér sütögetés közepette, úgy hajnal egy körül döntő elhatározásra jutottam abban, hogy a maradék töltött káposztát faljam-e be, vagy elmélyedjek a karácsonyi ajándékként lapuló könyvben, amit ugyebár, csak jó egy hét múlva hoz nekem a Jézuska.
Nos én az utóbbit választottam és nemet mondtam a plusz kalóriáklnak.
Ági könyvét, A balkán ízét imádom! Tetszik a könnyed stílusa, hogy nem csak egy száraz, diktált receptgyüjteményt kapok, hanem a hozzávalók között, kedves minisztorikkal visz el egy hangulatos világba.
A téma engem is már régóta izgatott, mint a görög és török konyha rajongója azért már máskor is megakadt a szemem egy-egy szerb, vagy bulgár/bolgár recepten. És furcsa azzal szembesülni, hogy ezekben az országokban mennyivel egszségesebben esznek, mint mi.
Sajnos idehaza még nem dolgozták fel ezt a témát, hiánycikk volt egy jó kis összefoglaló balkán gasztrogyüjtemény. Ez idáig.
Örülök, hogy épp Ági szorgos kezei foltozták be ezt az űrt. Már csak azért is mert túl tudott lépni a gasztro-blogerségen (talán nem véletlenül, végül is újságíró volna a lelkem) és egy komoly munkát tett le az asztalra, immáron második szákáskönyvével.
Gratulálok, szép munka!
És jószívvel ajánlom a könyvet (nem csak) karácsonyi ajándékként a konyha szerelmeseinek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Hüpp, hüpp, meghatódtam! Azért remélem egy picit aludtál is valamikor és a kalácsok is finomak lettek. Ági