Aromás csirkemell most és mindenkor

 Magvagyok, megvagyok! Csak nagy rohangálásban, vásárlásban, sütögetésben. Már egy rakás aprósüteményt kipróbáltam, keresem az igazit (mint minden év karácsonya környékén), amiből hagyományt lehetne teremteni, de még nem találtam meg. Igaz a próbasütések max. két napon belül azért mindig elfogytak. Úgyhogy bevallom kevés időm volt blog-írásra, sőt még a többiek olvasására is. De majd pótolom.

Narancsos, gyömbéres, fahéjas csirkemell

Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy nálam az ünnepre való hangolódást   menyire elősegítik az ízek(és persze az illatok, a színek és még a háttérzene is). A narancs, a gyömbér és a lehelletnyi fahéj kombinációja tökéletes erre.

      

 Hozzávalók: egy csirkemellfilé felszeletelve,

1 narancs leve és reszelt héja, 1 kisebb narancs karikára vágva,

friss gyömbér, ¼ kiskanál fahéj, 2-3 evőkanál méz. 

A gyömbért és egy narancs héját lereszeltem, a gyümölcs levét ráfacsartam és megszórtam fahéjjal.

A csirkemelleket enyhén besóztam, majd a fűszeres narancslevet ráöntöttem. Rádobáltam a karikára vágott narancsdarabkákat és lefedve egy éjszakára a hűtőbe tettem.

Másnap egy jénai tálba átöntve 30 perc alatt megsütöttem. Krumplipürével tálaltam.

 

További narancsos-gyömbéres sütireceptek olvashatók még az

nlc-n.

Tovább a blogra »