Aromás csirkemell most és mindenkor
2007 december 13. | Szerző: marmalade |
Narancsos, gyömbéres, fahéjas csirkemell
Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy nálam az ünnepre való hangolódást menyire elősegítik az ízek(és persze az illatok, a színek és még a háttérzene is). A narancs, a gyömbér és a lehelletnyi fahéj kombinációja tökéletes erre.
Hozzávalók: egy csirkemellfilé felszeletelve,
1 narancs leve és reszelt héja, 1 kisebb narancs karikára vágva,
friss gyömbér, ¼ kiskanál fahéj, 2-3 evőkanál méz.
A gyömbért és egy narancs héját lereszeltem, a gyümölcs levét ráfacsartam és megszórtam fahéjjal.
A csirkemelleket enyhén besóztam, majd a fűszeres narancslevet ráöntöttem. Rádobáltam a karikára vágott narancsdarabkákat és lefedve egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap egy jénai tálba átöntve 30 perc alatt megsütöttem. Krumplipürével tálaltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Hú, ez nekem nagyon tetszik!!
Off: sikerült az amazonos projekt?