Aromás csirkemell most és mindenkor

2007 december 13. | Szerző: |

 Magvagyok, megvagyok! Csak nagy rohangálásban, vásárlásban, sütögetésben. Már egy rakás aprósüteményt kipróbáltam, keresem az igazit (mint minden év karácsonya környékén), amiből hagyományt lehetne teremteni, de még nem találtam meg. Igaz a próbasütések max. két napon belül azért mindig elfogytak. Úgyhogy bevallom kevés időm volt blog-írásra, sőt még a többiek olvasására is. De majd pótolom.

Narancsos, gyömbéres, fahéjas csirkemell

Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy nálam az ünnepre való hangolódást   menyire elősegítik az ízek(és persze az illatok, a színek és még a háttérzene is). A narancs, a gyömbér és a lehelletnyi fahéj kombinációja tökéletes erre.

      

 Hozzávalók: egy csirkemellfilé felszeletelve,

1 narancs leve és reszelt héja, 1 kisebb narancs karikára vágva,

friss gyömbér, ¼ kiskanál fahéj, 2-3 evőkanál méz. 

A gyömbért és egy narancs héját lereszeltem, a gyümölcs levét ráfacsartam és megszórtam fahéjjal.

A csirkemelleket enyhén besóztam, majd a fűszeres narancslevet ráöntöttem. Rádobáltam a karikára vágott narancsdarabkákat és lefedve egy éjszakára a hűtőbe tettem.

Másnap egy jénai tálba átöntve 30 perc alatt megsütöttem. Krumplipürével tálaltam.

 

További narancsos-gyömbéres sütireceptek olvashatók még az nlc-n.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Doctorpepper says:

    Hú, ez nekem nagyon tetszik!!
    Off: sikerült az amazonos projekt?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!