Rejtő Jenő regényéhez hasonlóan nálam is három nemzet ült egy asztalnál: egy holland kakaópor, egy mexikói 70%-os étcsoki, és egy belga étcsoki pasztilla.
A süti kakaótartalmát ebből a háromféle alapanyagból nyertem; ennek hatására az íze is olyan „keserédes” lett. Ezt egy jó magyaros porcukor-zuhannyal ellensúlyoztam.
A származási helyek természetesen igény szerint lecserélhetők másra (hátha valakinek a szerencsi kakaópor a kedvence?), nekem ezek voltak otthon.
Csupacsoki-torta
Hozzávalók:
20 cm-es kerek, kapcsos tortaforma, 2,5 decis csésze.
A vajat, az étcsokoládét és a meleg vizet együtt mikróba teszem és összeolvasztom. (Rövid időközönként, többször ránézek és átkeverem. Összesen 2-3 perc.)
Majd hozzákeverem a keserű kakaóport.
Egy nagy tálba beleszórom a cukrot, hozzáadom a vanília esszenciát és egyenként a tojásokat. Belekeverem a csokis masszát és a szódabikarbónával elkevert lisztet.
A massza felét a kivajazott, liszezett tortaformába öntöm, rácsórom az étcsoki pasztilla felét (5 dkg), jöhet a maradék massza, majd rá a maradék csoki cseppek.
Előmelegített sütőben 55-60 perc alatt megsül.