Csupacsoki-torta

 

Rejtő Jenő regényéhez hasonlóan nálam is három nemzet ült egy asztalnál: egy holland kakaópor, egy mexikói 70%-os étcsoki, és egy belga étcsoki pasztilla.

A süti kakaótartalmát ebből a háromféle alapanyagból nyertem; ennek hatására az íze is olyan „keserédes” lett. Ezt egy jó magyaros porcukor-zuhannyal ellensúlyoztam.

 A származási helyek természetesen igény szerint lecserélhetők másra (hátha valakinek a szerencsi kakaópor a kedvence?), nekem ezek voltak otthon.

Csupacsoki-torta

Hozzávalók:

125 g vaj, 100 g 70%-os étcsokoládé, ¼ csésze forró víz,

2,5 g keserű kakaópor, 1 kiskanál vanilia esszencia, 1 csésze cukor, 3 tojs, ¾ csésze liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 10 dkg étcsoki pasztilla.

20 cm-es kerek, kapcsos tortaforma, 2,5 decis csésze.

A vajat, az étcsokoládét és a meleg vizet együtt mikróba teszem és összeolvasztom. (Rövid időközönként, többször ránézek és átkeverem. Összesen 2-3 perc.)

Majd hozzákeverem a keserű kakaóport.

Egy nagy tálba beleszórom a cukrot, hozzáadom a vanília esszenciát és egyenként a tojásokat. Belekeverem a csokis masszát és a szódabikarbónával elkevert lisztet.

A massza felét a kivajazott, liszezett tortaformába öntöm, rácsórom az étcsoki pasztilla felét (5 dkg), jöhet a maradék massza, majd rá a maradék csoki cseppek.

Előmelegített sütőben 55-60 perc alatt megsül.

Címkék: ,
Tovább a blogra »