Amikor Macinál olvastam tudtam, hogy e z t meg kell csinálnom. (Igen, így van – T. Olvasó, ezzel a mondattal, már nem az első posztomat kezdem, de nem tehetek róla, ha Maci olyan izgalmasakat süt-főz!).Főleg azután, amikor kiderült, hogy már az itthon eddig beszerezhetetlennek tűnő gesztenyeliszthez (is) hozzá lehet jutni.
Ez a süti tényleg elég karakteres, már-már túlzó, főleg az íze és az aromája miatt. Elkészítése viszont egyszerű, állaga maga a tökéletesség; omlós és porhanyós.
Vajjal és lekvárral megkenve igazi ínyencreggeli reggeli.
Gesztenyés sütemény
Hozzávalók: 30 deka gesztenyeliszt, 15 deka nádcukor,
3 egész tojás,2 evőkanál olaj, 1 tasak sütőpor
1 pohár tej (nálam:
fél pohár rum (nálam ez jóval kevesebb, mint
1 evőkanál keserű kakaópor,
10 deka áztatott, leszárított mazsola (ez nálam kimaradt mivel nálunk nem mindenki rajong a mazsoláért).
Az összes hozzávalót összekevertem; előbb a száraz anyagokat, majd sorra a folyósakat. Vajjal, liszttel kikent tortaformában (
Megjegyzés: aki mondjuk elsőre fél a karakteres ízhatástól, az próbálja ki 20 dkg gesztenyeliszt +10 dkg sima liszt keverékével. Bár akkor nem biztos, hogy a süti klassz állaga megmarad.
UI: Mirelle tapasztalai pozitívak ez ügyben (20+10), úgyhogy így is kipróbálom!