Inyenc reggeli gesztenyés sütivel

Amikor Macinál olvastam tudtam, hogy e z t meg kell csinálnom. (Igen, így van – T. Olvasó, ezzel a mondattal, már nem az első posztomat kezdem, de nem tehetek róla, ha Maci olyan izgalmasakat süt-főz!).Főleg azután, amikor kiderült, hogy már az itthon eddig beszerezhetetlennek tűnő gesztenyeliszthez (is) hozzá lehet jutni.

Ez a süti tényleg elég karakteres, már-már túlzó, főleg az íze és az aromája miatt. Elkészítése viszont egyszerű, állaga maga a tökéletesség; omlós és porhanyós.

Vajjal és lekvárral megkenve igazi ínyencreggeli reggeli.

Gesztenyés sütemény

Hozzávalók: 30 deka gesztenyeliszt, 15 deka nádcukor,

3 egész tojás,2 evőkanál olaj, 1 tasak sütőpor

1 pohár tej (nálam: 2 dl),

fél pohár rum (nálam ez jóval kevesebb, mint 1 deci),

1 evőkanál keserű kakaópor,

10 deka áztatott, leszárított mazsola (ez nálam kimaradt mivel nálunk nem mindenki rajong a mazsoláért).

Az összes hozzávalót összekevertem; előbb a száraz anyagokat, majd sorra a folyósakat. Vajjal, liszttel kikent tortaformában (22 cm) megsütöttem, kb. úgy 180 fokon, 35-40 percig.

Megjegyzés: aki mondjuk elsőre fél a karakteres ízhatástól, az próbálja ki 20 dkg gesztenyeliszt +10 dkg sima liszt keverékével. Bár akkor nem biztos, hogy a süti klassz állaga megmarad.

UI: Mirelle tapasztalai pozitívak ez ügyben (20+10), úgyhogy így is kipróbálom!  

Címkék:
Tovább a blogra »