Csicseriborsó leves görög módra (Soupa revithia)

 Egy újabb példa, hogy a görög konyha nem csak gyrosból, souvlakiól és baklavából áll. Ez a leves roppant egyszerű, mint egy csicseriborsóval felturbózott, citromlével ízesített zöldségleves. De azért a markáns fűszerezés egy kicsit hiányzott nekem belőle.

Csicseriborsó leves görög módra

(Soupa revithia)

Hozzávalók: 1 doboz csicseriborsó konzerv,

(vagy 30 dkg szárított csicseriborsó egy egész estére vízbe áztatva,másnap lecsöpögtetve),

2 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa,

só, bors, babérlevél, fél kocka zöldségleves kocka,

kb.1 dl olíva olaj, 1 citrom.

A hagymát apróra vágtam és az olajon megfonnyasztottam, hozzáreszeltem a sárgarépát és átpírítottam.Ekkor hozzáöntöttem a csicseriborsót (levétől lecsöpögtetve), fűszereztem sóval, borssal, a babérlevéllel, a zöldségkockával és felöntöttem annyi vízzel, hogy jó két-három újnyira ellepje. Úgy egy óra alatt készre főtt.Szükség esetén még lehet egy kis vizet hozzá önteni.

Tálaláskor meglocsoltam citromlével.

Címkék: ,
Tovább a blogra »