Kantoni tojásos rizs

 

A kínai büfé-élmények nyomán már amúgy is ki akartam próbálni, pontosabban már volt úgy, hogy neki is álltam, de sohasem sikeredett o l y a n r a. Nemrég Kyle Kwong egyik műsorában láttam ezt a roppant egyszerű és ízletes változatot, ami nagyjából 5 perc alatt elkészül!

Kantoni tojásos rizs

 



Elkészítése: személyenként 2 db tojás, 3-4 szál újhagyma karikára vágva, egy kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér, 2-3 evőkanál szójaszósz. Ezt összekeverem. Egy serpenyőbe kevés olajat teszek és ráöntöm a tojásos masszát.

Nem keverem, hagyom hogy egybe kezdjen átsülni, mint az omlettnél. Közben a főtt rizst a mikróba megmelegítem. Amikor a tojás alja, széle fehéredik egy fakanállal átkeverem, főleg a lágyan megsült részeket, a széléről haladva befelé. Így nagyobb darabok lesznek belőle, legvégül hozzáöntöm a rizst és együtt átforgatom. Tetejét is megszórom egy kevés újhagymával.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »