Mexikói csokis püspökkenyér

Most valahogy nagyon vágytam egy olyan sütire, amit tényleg csak összedob az ember, semmi rétegezés, kencefice, csak egy kis keverés és máris kész.

 

Moira receptje pontosan ilyennek tűnt. Igazából két apró dolgon változtattam: a tejföl helyett tejszínt tettem bele és a hagyományos tortaforma helyett püspökkenyér formában sütöttem meg.  Nagyon finom kávé, kakaó mellé lemon curd-dal, vagy marmalade-dal megkenve.

Mexikói csokis püspökkenyér

 

Hozzávalók: 1 bögre (2,5 decis) olvadt vaj, fél bögre kakaópor,

¼ bögre kávé, ½ bögre víz,

2 bögre cukor (az egyik bögre nálam barnacukor volt), 2 tojás,

½ böre tejszín (eredetileg tejföl, vagy creme fraiche),

2 csésze liszt,

2 kiskanál vanília esszencia, 1 kiskanál szódabikarbóna, 2 kiskanál őrölt fahéj, egy csipetnyi só, egy narancs reszelt héja és 2-3 evőkanál narancslé.

 

Egy tálba összekevertem a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a narans reszelt héját és a sót. Egy másik tálba a tojást habosra vertem a cukorral, hozzáadtam a vajat, a vanília esszenciát, a kakaóport a vízben feloldva, a kávét, a  tejszínt, és a narancs levét. Majd összedolgoztam a fűszeres liszttel. Kivajazott, lisztezett püspökkenyér fomában, közepes lángon 45-50 perc alatt elkészült.

Címkék: ,
Tovább a blogra »