Mexikói csokis püspökkenyér

2007 szeptember 26. | Szerző: |

Most valahogy nagyon vágytam egy olyan sütire, amit tényleg csak összedob az ember, semmi rétegezés, kencefice, csak egy kis keverés és máris kész.

 Moira receptje pontosan ilyennek tűnt. Igazából két apró dolgon változtattam: a tejföl helyett tejszínt tettem bele és a hagyományos tortaforma helyett püspökkenyér formában sütöttem meg.  Nagyon finom kávé, kakaó mellé lemon curd-dal, vagy marmalade-dal megkenve.

Mexikói csokis püspökkenyér

 

Hozzávalók: 1 bögre (2,5 decis) olvadt vaj, fél bögre kakaópor,

¼ bögre kávé, ½ bögre víz,

2 bögre cukor (az egyik bögre nálam barnacukor volt), 2 tojás,

½ böre tejszín (eredetileg tejföl, vagy creme fraiche),

2 csésze liszt,

2 kiskanál vanília esszencia, 1 kiskanál szódabikarbóna, 2 kiskanál őrölt fahéj, egy csipetnyi só, egy narancs reszelt héja és 2-3 evőkanál narancslé.

 

Egy tálba összekevertem a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a narans reszelt héját és a sót. Egy másik tálba a tojást habosra vertem a cukorral, hozzáadtam a vajat, a vanília esszenciát, a kakaóport a vízben feloldva, a kávét, a  tejszínt, és a narancs levét. Majd összedolgoztam a fűszeres liszttel. Kivajazott, lisztezett püspökkenyér fomában, közepes lángon 45-50 perc alatt elkészült.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. qqriq says:

    Szenzációsnak tűnik! Hétvégén tuti megkísérti a családot. Csak a kakaópor mennyisége… Valódi, holland típusú, cukrozatlan kakaóporból 1,25 dl? Nem sok az?

  2. marmalade says:

    Egyáltalán nem sok ez a mennyiség, a liszt és a folyadék felveszi. Egyébként az elején én is csak pár kanál holland kakaóporral indítottam, de túlságosan világos maradt a tészta,ezért hozzáadtam a maradékot is, hogy meglegyen a fél bögre kakaó.Úgyhogy kell annyi bele!

  3. Euthymia says:

    Jajaj, ez nagyon jól hangzik, ma meg is csinálom, és milyen jó, hogy itt pont lehet kapni creme fraiche-t 🙂 🙂

  4. euthymia says:

    meggyártottam, ízlett a skacoknak 🙂 🙂 🙂 és nekem is 🙂 Köszi a receptet, még hivatkoztam is rád a szöszeimben 🙂

  5. Itality says:

    Szia,
    isteni fincsi ez a süti! Bár én még tettem hozzá gyömbért, szerecsendiót és chiliport is!!! És elneveztem varázssütinek, mert hatasára és persze Múzsám 🙂 nógatására újra nekiálltam írni!!! 🙂

  6. marmalade says:

    Itality, örülök, hogy ízlett.Bár a szerecsendió nekem egy kicsit furcsa benne, de kipróbálom a Te verziódat is!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!