Mexikói csokis püspökkenyér
2007 szeptember 26. | Szerző: marmalade |
Most valahogy nagyon vágytam egy olyan sütire, amit tényleg csak összedob az ember, semmi rétegezés, kencefice, csak egy kis keverés és máris kész.
Mexikói csokis püspökkenyér
Hozzávalók: 1 bögre (2,5 decis) olvadt vaj, fél bögre kakaópor,
¼ bögre kávé, ½ bögre víz,
2 bögre cukor (az egyik bögre nálam barnacukor volt), 2 tojás,
½ böre tejszín (eredetileg tejföl, vagy creme fraiche),
2 csésze liszt,
2 kiskanál vanília esszencia, 1 kiskanál szódabikarbóna, 2 kiskanál őrölt fahéj, egy csipetnyi só, egy narancs reszelt héja és 2-3 evőkanál narancslé.
Egy tálba összekevertem a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a narans reszelt héját és a sót. Egy másik tálba a tojást habosra vertem a cukorral, hozzáadtam a vajat, a vanília esszenciát, a kakaóport a vízben feloldva, a kávét, a tejszínt, és a narancs levét. Majd összedolgoztam a fűszeres liszttel. Kivajazott, lisztezett püspökkenyér fomában, közepes lángon 45-50 perc alatt elkészült.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Szenzációsnak tűnik! Hétvégén tuti megkísérti a családot. Csak a kakaópor mennyisége… Valódi, holland típusú, cukrozatlan kakaóporból 1,25 dl? Nem sok az?
Egyáltalán nem sok ez a mennyiség, a liszt és a folyadék felveszi. Egyébként az elején én is csak pár kanál holland kakaóporral indítottam, de túlságosan világos maradt a tészta,ezért hozzáadtam a maradékot is, hogy meglegyen a fél bögre kakaó.Úgyhogy kell annyi bele!
Jajaj, ez nagyon jól hangzik, ma meg is csinálom, és milyen jó, hogy itt pont lehet kapni creme fraiche-t 🙂 🙂
meggyártottam, ízlett a skacoknak 🙂 🙂 🙂 és nekem is 🙂 Köszi a receptet, még hivatkoztam is rád a szöszeimben 🙂
Szia,
isteni fincsi ez a süti! Bár én még tettem hozzá gyömbért, szerecsendiót és chiliport is!!! És elneveztem varázssütinek, mert hatasára és persze Múzsám 🙂 nógatására újra nekiálltam írni!!! 🙂
Itality, örülök, hogy ízlett.Bár a szerecsendió nekem egy kicsit furcsa benne, de kipróbálom a Te verziódat is!