Egy melengető leves az Őrségből

2007 szeptember 19. | Szerző: |

 

Látszik, hogy beköszöntött hozzánk az ősz; amerre nézek jobbnál jobb, ínycsiklandó, tartalmas leveseket látok, elég csak rájuk nézni és már átforrósítják  a szervezetet és feltöltenek energiával …

A hétvégén kipróbáltam egy új receptet a tvpaprika műsorából, ahol Kercaszomoron hajdinából mutattak be különböző ételeket.

A hajdinával meg úgy vagyok, hogy szeretném gyakrabban viszontlátni a tányéromon és minél többféleképpen feldolgozni. Ezért vevő vagyok minden új recept kipróbálására.

Hajdinás varganyaleves

Elkészítése: 2 dl hajdinát (előzőleg vizzel többször átmosva) felöntöm 2 lier vízzel.  Elkezdem főzni. Utána dobok 2 kiseb fej megtisztított vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát. Közben megpucolom és nagyobb darabokra vágom a  leveszöldségeket: sárgarépát, perezselyemgyökeret, zellert, és ezt beledobálom  levesbe. Egy idő után hozzáadom a varganyagombákat is. Sózom, borsozom, megszórom majorannával  és kevés vegetával. És hagyom, hogy minden hozzávaló puhára főjjön benne.

Legvégül zsír és liszt segítségével berántom.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. maci says:

    ;o) Tegnap nekem is feltünt, hogy sok helyen leveses nap volt, a téma pedig ösz, akármilyen formában is. Hiába, a belsö óránk csalhatatlan!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!