Krétai recept: öntsd le citromlével, szórd meg zsályával

 

Na az ilyenfajta házi recepteket hiányoltam legutóbb Rodoszon! Persze azért tudom, hogy ezen hiány fennállásában én is lúdas voltam, mert nem eredtem a kisebb falvakba kutakodni. Majd legközelebb.

Zsályás csirkemell

 

A étel elkészítése roppant egyszerű, elférne a Stahl-féle 30 percesek között: nagy adag vajon fonnyassz meg egy fej apróra vágott lilahagymát, dobj rá néhány darab filézett csirkemellet és fehéredésig párold át mindegyik oldalán. Önts alá 1,5-1,5 deci fehérbort és vizet és főzd készre. Ezalatt a szaft is összesűrűsödik A főzés vége felé locsold rá egy citrom levét és szórd meg egy maroknyi friss zsályával, vagy 1,5 evőkanál szárítottal.

Én most vadrizzsel tálaltam.

Címkék:
Tovább a blogra »