Magnolia vanília cupcake
2007 augusztus 30. | Szerző: marmalade |
De azért érlelődött bennem a gondolat és nemrég kipróbáltam. Szerencsére sikerült egy remek verizót kifognom; a dupla vaníliás cupcaket. És kiderült, hogy egyáltalán nincs is vele oyan sok macera. Nagyon finom lett. Persze nem én lennék, ha nem gyártottam volna le a csokis változatát is. És találjátok ki, hogy melyik ízlett jobban?
Ajánlom kipróbálásra, de inkább valamilyen ALKALOMRA. Ugyanis nem az a tipikus rájárós sütemény, a tetején levő vajkrém alaposan eltelít.
A recept eredetije Allysa Torey nevéhez fűződik, aki a 90-es években üzlettársával Jennifer Appellel megalakította New York egyik legendás cukrászdáját, a Magnoli Bakery-t.
Együtt megírták a cukrászda népszerű desszertjei ttartalazó recepteskönyvet (The Magnolia Bakery Cookbook), majd újabbakat is, de azokat már külön-külön.
1 és ¼ csésze rétes liszt
1 csésze puha vaj (ghi-vel helyettesítettem, az volt itthon)
2 csésze cukor
4 tojás
1 csésze tej
1 kiskanál vanília kivonat (madagaskári bourbon)
Egy robotgéppel habosra kevertem a vajat és a cukrot, majd egyenként hozzáadtam a tojásokat úgy, hogy minden egyes tojás után átkevertem a masszát. Kisebb adagokban belekevertem a kétféle lisztet, hozzáöntöttem a tejet és a vanília kivonatot.
Muffinsütőbe tettem a papírkapszlikat és 2/3 részt megtöltöttem vele a masszát.
Előmelegítetett sütő, 20 perc.
Vaníliás vajkrém
kb.
2 kiskanál Bourbon vanilia kivonat.
A vajat és a cukrot erős gép fokozattal összekevertem, közben belecsurgattam a tejet és a vaníliát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: