Nagy melegben gyakran
helyettesíti a köretet ebédnél, de vacsorára is könnyed, ízletes fogás.
Tabbouleh (libanoni bulgursaláta)
csésze bulgur, 1 csokor petrezselyem, 2 db lédús paradicsom, 1 csokor újhagyma,
fél fes lila hagyma (kisebb fej) 1-2 db citrom, olíva olaj, só, bors.
A bulgurt beáztattam 1-1,5 csészer forró vizben. Lefedtem
és minimum 30 percig, de még jobb, ha egy órát pihen így. Apró kocákra
felvágtam a paradicsomot, a hagymákat és a petrezselymet is (és aki szereti,
kevés mentát is tehet bele). A bulgurt lecsepegtettem és hozzáadtam a
zöldségeket.
Öntet: a citromlé és az olíva
egyenlő arányú keveréke. Kb 1/2-1/2 csésze. Csipetnyi só és bors.