Tabbouleh (libanoni bulgursaláta)

 

Nagy melegben gyakran

helyettesíti a köretet ebédnél, de vacsorára is könnyed, ízletes fogás.

Kóstoltam már korábban gránátalmával

(nagyon pikánssá teszi a savanyú-édes íz keveredése), vagy úgy, hogy a citrom levét

savanyú szőlő levével helyettesítették.

 



Az autentikus receptben mindössze

bulgur, hagyma, paradicsom és petrezselyem a négy fő alappillér.

 

Tabbouleh (libanoni bulgursaláta)

Hozzávalók: 1

csésze bulgur, 1 csokor petrezselyem, 2 db lédús paradicsom, 1 csokor újhagyma,

fél fes lila hagyma (kisebb fej) 1-2 db citrom, olíva olaj, só, bors.

A bulgurt beáztattam 1-1,5 csészer forró vizben. Lefedtem

és minimum 30 percig, de még jobb, ha egy órát pihen így. Apró kocákra

felvágtam a paradicsomot, a hagymákat és a petrezselymet is (és aki szereti,

kevés mentát is tehet bele). A bulgurt lecsepegtettem és hozzáadtam a

zöldségeket.

Öntet: a citromlé és az olíva

egyenlő arányú keveréke. Kb 1/2-1/2 csésze. Csipetnyi só és bors.

Címkék:
Tovább a blogra »