Tabbouleh (libanoni bulgursaláta)
2007 július 23. | Szerző: marmalade |
Nagy melegben gyakran
helyettesíti a köretet ebédnél, de vacsorára is könnyed, ízletes fogás.
(nagyon pikánssá teszi a savanyú-édes íz keveredése), vagy úgy, hogy a citrom levét
savanyú szőlő levével helyettesítették.
Az autentikus receptben mindössze
bulgur, hagyma, paradicsom és petrezselyem a négy fő alappillér.
Tabbouleh (libanoni bulgursaláta)
Hozzávalók: 1
csésze bulgur, 1 csokor petrezselyem, 2 db lédús paradicsom, 1 csokor újhagyma,
fél fes lila hagyma (kisebb fej) 1-2 db citrom, olíva olaj, só, bors.
A bulgurt beáztattam 1-1,5 csészer forró vizben. Lefedtem
és minimum 30 percig, de még jobb, ha egy órát pihen így. Apró kocákra
felvágtam a paradicsomot, a hagymákat és a petrezselymet is (és aki szereti,
kevés mentát is tehet bele). A bulgurt lecsepegtettem és hozzáadtam a
zöldségeket.
Öntet: a citromlé és az olíva
egyenlő arányú keveréke. Kb 1/2-1/2 csésze. Csipetnyi só és bors.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Ó, én is nagy kuszkusz és bulgur rajongó vagyok. Az előbbihez talán egyszerűbb hozzájutni. Már évek óta ki szeretném próbálni ezt a receptet, csak mindig halogatom. Na majd most.
A bulgurt nyár eleje óta készítem, hetente legalább kétszer, mert egyszerűen nem “bírok” vele betelni. Gyakorlatilag a rizst helyettesítem vele, nekem a legjobban lecsóval ízlik. De csináltam már csirkekását is, az a másik kedvencem, és egyszerű zöldséges formájában sok sok zellerrel is isteni. Erről postoltam is. Most majd következik a kuszkusz – az is izgalmas lehet.