Csokoládés joghurt mousse fagylalt
2007 július 20. | Szerző: marmalade |
Ezért most azon igyekeztem, hogy a nagy kánikulában egy olyan csokifagyit kapjak, ami kellemesen hűsít és nem annyira keserű ízű; a VKF 6. fordulójára készült csokis mousse desszertem joghurtos ízilága tökéletesnek tűnt fagylaltban is.
Megjegyzés: Eredetileg nem akartam tojássárgákat beletenni, hogy könnyedebb legyen az állaga, de mire a kivitelezésnél tartottam, ezt már elfelejtettem.
Csokoládés joghurt mousse fagylalt
Hozzávalók: 3 dl török joghurt (10%-os), 3 dl tejszínhab,
100 g étcsokoládé, 3 tojás sárgája,
1 csésze (2,5 dl-es, kb.10 dkg) kristály cukor, 2 evőkanál porcukor.
A tejszínt lassú tüzön felmelegítettem, és felolvasztottam benne az étcsokit. A tojás sárgákat krémessé kevertem a cukorral, majd összekevertem a kissé kihült csokis tejszínnel.Lassú lángon addig kevergettem ismét, amíg besűrűsödött. Hagytam kissé kihűlni. Ekkor beletettem a joghurtot, és mivel még úgy éreztem, hogy szükség van további édesítésre, 2 evőkanál vaniliás porcukrot is belekevertem. Néhány órára a hűtőszekrénybe tettem. A többit a fagyi gép 30 perc alatt elvégezte.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: