Marokkói sárgabarackos mézes csirke

 , majd rögtön induláskor belerohantam egy nem tökéletes fánkreceptbe. Így a könyv nyugodalmat lelt a könyvespolcon…egy ideig.

Most újból elővettem, és egy szombat reggeli mazsolázgatás közepette rögtön megakadt a szemem ezen a recepten. Szinte minden volt hozzá. Az eredeti leírás friss sárgabarackot ír, én szánt szándékkal aszaltat használtam, hogy az itthon levő készletemet felhasználhassam.



Sárgabarackos mézes csirke

 



Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé, 40g vaj,

1-1 kiskanál fahéj, őrölt gyömbér,

csipetnyi fekete bors, késhegynyi Cayenne-bors (helyette tarkabors),

1 fej vöröshagyma, 250 ml csirkealaplé,

6 korianderág (ez kimaradt),

550 g friss sárgabarack (helyette egy bögrényi aszalt, forró vízben áztatva),

2 teásknál méz,

1 csésze kuszkusz,

2 evőkanál mandulaforgács, megpörkölve (na ez is kimaradt).



Elkészítése: Két evőkanálnyi vajat megolvasztottam egy serpenyőben és a fűszereket kis lángon átpirítottam rajta.(Csak rövid ideig, hogy kellemes aromát engedjen). Majd beletettem a húst és nagyobb lángon megpirítottam (kb 1-1 perc-írja a könyv). Én sosem nézem az időt, csak úgy érzésre, addíg sütöttem, amikor már színe lett, húsa pedig szinte kifehéredett.

És még egy kevés vajat is alátettem, bár a recept csak 40 grammot ír.

Közben hozzászórtam a felaprított hagymát, kicsit pároltam a hússal, majd felöntöttem a húsalaplével. Ízesítettem sóval, borssal. Ekkor lehet beletenni a koriander ágat is. Lefedtem és kis lángon készre pároltam.

A vége felé beleszórtam az előzetesen beáztatott aszalt sárgabarackot és meglocsoltam a mézzel. Még egy kevés ideig főztem, majd tálaltam.És meglocsoltam a visszamaradt  szósszal.

Kuszkusz: Úgy egy csészényit kb.dupla annyi vízzel+ 2 evőkanál húslével felöntöttem. Lefedtem és hagytam, hogy megduzzadjon.

Tálaláskor meg lehet szórni mandulaforgácsokkal is.

Címkék: ,
Tovább a blogra »