, majd rögtön induláskor belerohantam egy nem tökéletes fánkreceptbe. Így a könyv nyugodalmat lelt a könyvespolcon…egy ideig.
Most újból elővettem, és egy szombat reggeli mazsolázgatás közepette rögtön megakadt a szemem ezen a recepten. Szinte minden volt hozzá. Az eredeti leírás friss sárgabarackot ír, én szánt szándékkal aszaltat használtam, hogy az itthon levő készletemet felhasználhassam.
Sárgabarackos mézes csirke
1-1 kiskanál fahéj, őrölt gyömbér,
csipetnyi fekete bors, késhegynyi Cayenne-bors (helyette tarkabors),
1 fej vöröshagyma, 250 ml csirkealaplé,
6 korianderág (ez kimaradt),
2 teásknál méz,
1 csésze kuszkusz,
2 evőkanál mandulaforgács, megpörkölve (na ez is kimaradt).
Elkészítése: Két evőkanálnyi vajat megolvasztottam egy serpenyőben és a fűszereket kis lángon átpirítottam rajta.(Csak rövid ideig, hogy kellemes aromát engedjen). Majd beletettem a húst és nagyobb lángon megpirítottam (kb 1-1 perc-írja a könyv). Én sosem nézem az időt, csak úgy érzésre, addíg sütöttem, amikor már színe lett, húsa pedig szinte kifehéredett.
És még egy kevés vajat is alátettem, bár a recept csak 40 grammot ír.
Közben hozzászórtam a felaprított hagymát, kicsit pároltam a hússal, majd felöntöttem a húsalaplével. Ízesítettem sóval, borssal. Ekkor lehet beletenni a koriander ágat is. Lefedtem és kis lángon készre pároltam.
A vége felé beleszórtam az előzetesen beáztatott aszalt sárgabarackot és meglocsoltam a mézzel. Még egy kevés ideig főztem, majd tálaltam.És meglocsoltam a visszamaradt szósszal.
Kuszkusz: Úgy egy csészényit kb.dupla annyi vízzel+ 2 evőkanál húslével felöntöttem. Lefedtem és hagytam, hogy megduzzadjon.
Tálaláskor meg lehet szórni mandulaforgácsokkal is.