Kókuszos krémsajt fagylalt

Kezdetben vala az Írás, amely beindította fantáziámat krémsajtfagylalt ügyileg, aztán persze meg kellett nézni egy Klasszikust is, hogy Ő hogyan dolgozta fel. Ezzel végképp felszabadult alkotó szellemem és ígyekeztem kedvenc kókuszos krémsajttortám ízvilágát fagyiba önteni, igaz keksz nélkül, mert az nem volt itthon. A kiindulópontot,  – mint sokunknál – Nigella egyik fagyi (sajtorta) receptje jelentette. Jelentősen felturbózva kókusztermékekkel.

Kókuszos krémsajt fagylalt

Hozzávalók: 2,5 dl kókusztej,100 g kókuszreszelék,

125 g philadelfia sajt, 3 dl tejszín,

1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 22 dkg cukor, 1 kiskanál vaniliakivonat.

Elkészítése: a kókusztejet összemelegítettem a kókuszreszelékkel. Robotgéppel összedolgoztam a krémsajtot, az egész tojást, a tojás sárgáját, a vanilia kivonatot és a cukrot. Majd összekevetem a kókuszos tejjel és lassú tűzön (na jó, időnként türelmetlen voltam és feltekertem a gázt) besűrítettem a krémet.Lehűtöttem, majd beleforgattam a habbá felvert tejszínt.

Eg-két órára lehűtöttem és a jól áthűtött fagyigépbe tettem.

 Ez lett az egyik kedvencem!

 

Címkék:
Tovább a blogra »