Kedves Anita, csokis meggylekvárt én még nem csináltam, valószínleg azért, mert mire odaérnék, hogy “tegyük a gyümölcshöz a csokoládét” már csak az üres papír maradna.
De nehogy kárba vesszen az a sok meggy és a család is megnyugodjon:
Ajánlom figyelmedbe Macikonyha csokis eperlekvárját itt – a séma meggyre is alkalmazható. Ő csokidarabot használt, az Oetker Befőzés c. könyve, pedig csokiszirupot. Ennek a leírását mellékelelem:
Csokis meggydzsem
Hozávalók:
75 ml cseresznyepálinka, 1 csomag (500g)zselírizó cukor 2:1
Tedd a meggyet, a csokiszirupot, a cseresznyepálinkát egy edénybe, keverd össze a zselírizó cukorral. Sűrű kevergetés mellett forrald fel, majd vedd le a tűzről. Szedd le róla a habott és pereméig töltsd meg az üveget.5 percig fordítsd a tetejére.
Jó sürgés-forgást a konyhában!