Szolgálati közlemény

Kedves Anita, csokis meggylekvárt  én még nem csináltam, valószínleg azért, mert mire odaérnék, hogy “tegyük a gyümölcshöz a csokoládét” már csak az üres papír maradna.

 

De nehogy kárba vesszen az a sok meggy és a család is megnyugodjon:

 

Ajánlom figyelmedbe Macikonyha csokis eperlekvárját itt – a séma meggyre is alkalmazható. Ő csokidarabot használt, az Oetker Befőzés c. könyve, pedig csokiszirupot. Ennek a leírását mellékelelem:

Csokis meggydzsem

Hozávalók: 850 g kimagozott meggy, 325 ml csokiszirup,

75 ml cseresznyepálinka, 1 csomag (500g)zselírizó cukor 2:1

 

Tedd a meggyet, a csokiszirupot, a cseresznyepálinkát egy edénybe, keverd össze a zselírizó cukorral. Sűrű kevergetés mellett forrald fel, majd vedd le a tűzről. Szedd le róla a habott és pereméig töltsd meg az üveget.5 percig fordítsd a tetejére.

Jó sürgés-forgást a konyhában!

Címkék:
Tovább a blogra »