Időnként nem állom meg, hogy
egy-egy kedvenc babaételünket fel ne tegyem. Lányom egyik kedvenc nasija ez,
aszalt szilvával, aszalt sárgabarackkal és sült banánnal. Benne van minden, ami
a piciknek kell; rost, vitaminok, fehérje, kalcium.
És bár a túró, meg a kukoricapehely enyhíti az
édes ízt, a kevésbé édesszájú babáknak sült banán helyett párolt almát ajánlok.
Aszaltgyümölcsös-banános kása, túróval
Úgy 8-9 hónapos kortól
Elkészítése: Nagyjából 4-5 szem
aszalt szilvát, 3 szem sárgabarackot apróra vágva kevés vízzel felforralok,
közben a banánt héjastul egy fóliára fektetem és a sütőbe kb.10-15 perc alatt
feketedésig sütöm.
Az aszalt gyümölcsöket kiszedem a
vízből és a maradék vízbe 2-3 evőkanálnyi kukorica pelyhet szórok. Ha szükséges
kiegészítem annyi vízzel, hogy legalább 1 decinyi legyen. Hagyom, hogy
megduzzadjon, felforrjon. Ezt a gyümölcshöz adom. Hozzáteszem a sült banán
kikapart belsejét és botturmixal pépesítem. Ha kész kistálba rendezem,
megszórom egy csöppnyi fahéjjal és belekeverek 1 evőkanál túrót.