Aszaltgyümölcsös-banános kása, túróval

 Időnként nem állom meg, hogy

egy-egy kedvenc babaételünket fel ne tegyem. Lányom egyik kedvenc nasija ez,

aszalt szilvával, aszalt sárgabarackkal és sült banánnal. Benne van minden, ami

a piciknek kell; rost, vitaminok, fehérje, kalcium.

 És bár a túró, meg a kukoricapehely enyhíti az

édes ízt, a kevésbé édesszájú babáknak sült banán helyett párolt almát ajánlok.

 

Aszaltgyümölcsös-banános kása, túróval

Úgy 8-9 hónapos kortól

Elkészítése: Nagyjából 4-5 szem

aszalt szilvát, 3 szem sárgabarackot apróra vágva kevés vízzel felforralok,

közben a banánt héjastul egy fóliára fektetem és a sütőbe kb.10-15 perc alatt

feketedésig sütöm.

Az aszalt gyümölcsöket kiszedem a

vízből és a maradék vízbe 2-3 evőkanálnyi kukorica pelyhet szórok. Ha szükséges

kiegészítem annyi vízzel, hogy legalább 1 decinyi legyen. Hagyom, hogy

megduzzadjon, felforrjon. Ezt a gyümölcshöz adom. Hozzáteszem a sült banán

kikapart belsejét és botturmixal pépesítem. Ha kész kistálba rendezem,

megszórom egy csöppnyi fahéjjal és belekeverek 1 evőkanál túrót.

Címkék:
Tovább a blogra »