Macitól megkaptam a legfrissebb kördés egyik fonalát (mi a gasztrotervem nyárra?) és egyben szomorúan konstatállom nála, hogy a jövőbben lecsökkenti heti kettőre a házi sütemény-gyár –tását. Én, mint rajongó ennek nem örülök túlzottan, mivel jobbnál jobb sütis recepteket fedeztem fel nála a konyhám számára.
Na de, hogy a témánál maradjak: Mit tervezek nyárra?
+
–
Ugyan ilyen nagy lelkesedéssel vetem bele magam a savanyúságok eltevésébe is, annak ellenére, hogy ebben a kategóriában a több éves pályafutásom alatt még nem sikerült ehetőt produkálnom (kivéve a kovi ubi)! Tettem már el fűszeres cukkinit, savanyítottam karfiolt, még zöld pararadicsomot és fokhagymát is, de valami – számonmra rejtélyes oknál fogva – nem sikerült ezekből ehetőt produkálnom. Többnyire túl savanyúak és íztelenek lettek.Úgyhogy még 2002-ből is árválkodik egy-két magányos darab, mert nem mertük felbontani. Kidobni meg sajnálom az én kis „drágaszágomat”.
Úgyhogy idén szeretnék végre megtanulni jól savanyítani és ehhez a többiek kollegális segítségére is számítok.
+1
Én meg tovább görgetnék Ecet és olaj és Zselyke felé: mit terveztek nyárra?